Bolnavii de cancer din județul Giurgiu pot beneficia de şedinţe de radioterapie gratuită la București, datorită unui protocol semnat de către Spitalul Judeţean de Urgenţă şi o clinică privată din Capitală. În momentul de față, în judeţul Giurgiu sunt peste cinci mii de persoane cu probleme oncologice. Este o cifră înfricoşătoare, susțin medicii, mai ales că numărul de cazuri identificate zilnic este în continuă creştere.

În acest moment secţia de oncologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgentă Giurgiu are unii din cei mai buni specialişti din ţară, medicii Florin Onisim şi Alina Cătălina Bratu, dar nu și dotările și logistica necesare. Prin protocolul încheiat această clinică din București, bolnavii de cancer beneficiază în mod gratuit de transport, consultația iniţială la unul dintre medicii specialişti în radioterapie, cât şi de realizarea planurilor de tratament şi a ședințelor de radioterapie.

„Ideea acestui proiect a apărut încă din momentul în care m-am angajat la Spitalul Judeţean Giurgiu. Nu este doar munca mea, este un efort comun, al tuturor secţiilor din cadrul spitalului. Pacientul care beneficiază de tratament oncologic are sprijinul tuturor secţiilor din cadrul spitalului nostru”, spune medicul oncolog Alina Cătălina Bratu. „Am întâlnit foarte multe cazuri de persoane care nu au putut să desfăşoare şedinţele de radioterapie pentru că nu aveau posibilitatea financiară. Pacienţii mei sunt cei mai frumoşi oameni din lume, o să câştigăm împreună lupta aceasta” adaugă Alina Cătălina Bratu.
Prin protocolul încheiat cu această clinică privată din Bucureşti, persoanele cu probleme oncologice beneficiază de transport şi investigaţii medicale gratuite.

radioterapie giurgiu

„Majoritatea persoanelor sunt în metastază. Vin la noi şi, pe baza unui dosar medical, sunt îndrumaţi către clinică. În funcţie de dosarul medical al fiecăruia începem tratamentul.
Săptămânal este asigurat transportul gratuit pentru persoanele care au nevoie de radioterapie. Toate cheltuielile sunt decontate de către Casa Naţională de Sănătate, demersul conducerii Spitalului Judeţean Giurgiu venind în beneficiul pacienţilor”, a completat medicul oncolog. (Oncopedia.ro)