Asociația I.R.O. Iași și Institutul Regional de Oncologie Iași au lansat campania de promovare a screening-ului pentru depistarea cancerului. “Previne Cancerul” este o campanie de comunicare și informare în ceea ce privește importanța prevenției. Scopul este informarea asupra evaluărilor de screening în regim gratuit disponibile în cadrul Institutului Regional de Oncologie – IRO Iasi: investigații gratuite, programe de screening în cazul cancerului de sân, col uterin, colon și prostată.

Aceasta campanie este sustinuta de Asociația Institutului Regional de Oncologie Iași cu sprijinul ROCHE România.

Campania de informare se va desfășura în intervalul octombrie 2018 – februarie 2019, cu pauze în perioada de Sărbatorilor de iarnă.

Citește în Oncopedia capitolele screening și prevenție pentru cancerul la sân

1 Octombrie este ziua mondială dedicată luptei împotriva cancerului la sân. Cu această ocazie, în toată această lună, se organizează acțiuni prin care se urmărește creșterea gradului de informare a femeilor care trebuie să știe că prin informare, prevenție și control medical anual, cancerul la sân poate fi învins. Medicii spun că, descoperită la timp, în fază incipientă, această boală poate fi tratată.
Potrivit statisticilor, în cadrul Institutului Regional de Oncologie Iași, din totalul de 3.045 cazuri aflate în evidență, 133 sunt cazuri noi de paciente diagnosticate cu cancer la sân în primele șase luni ale anului 2018. Echipa medicală a institutului, formată din medici chirurgi, oncologi si psihologi se implică în tot ceea ce înseamnă educația medicală, tratamentul medical și chirurgical, precum și creșterea calității vieții.