Cancer operat laparoscopic la Satu-Mare

/, Stiri medicale/Cancer operat laparoscopic la Satu-Mare

Nu profesioniștii lipsesc
Cancer operat laparoscopic la Satu-Mare

Medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare au reuşit să efectueze în premieră o operaţie de extirpare laparoscopică a vezicii urinare, împreună cu prostata, în cazul unui cancer local. Intervenţia de cistectomie radicală a fost făcută de medicii Cristian Rusu şi Bogdan Feciche, alături de echipa medicală. Operaţia a fost un succes şi a durat mai bine de patru ore, informează Agerpres.

“A fost o intervenţie de cistectomie radicală efectuată pe cale laparoscopică. Asta înseamnă extirparea în bloc a vezicii urinare cu prostata, pentru un cancer local avansat de vezică urinară. Particularitatea acestei intervenţii a fost că s-a făcut pe cale laparoscopică. Se încearcă să se extindă această tehnică, fiindcă operaţia este extrem de dificil de suportat de către bolnav. Din păcate, pentru bolnavi este singura cale de a rămâne în viaţă. Şi atunci încerci să faci pe cale minim invazivă, pentru o recuperare mai bună. Pacientul a evoluat bine. Intervenţia a durat în jur de patru ore şi douăzeci de minute. Tot ce contează este că pacientul se simte bine”, a declarat Bogdan Feciche.
Managerul SJU Satu Mare, Adrian Marc, a precizat că medicii din acest spital sunt valoroşi, doar că nu li se oferă întotdeauna infrastructura pe care ar merita-o.
“Este vorba despre o intervenţie în premieră şi deschizătoare de drumuri pe care medicii noştri – doctorul Cristian Rusu, doctorul Bogdan Feciche şi doctorul Botezan – au reuşit-o. Avem o mână de lucru foarte bună şi valoroasă în acest spital. Din păcate, nu reuşim întotdeauna să le oferim acea dotare sau acea infrastructură pe care ar merita-o, dar pe care ne străduim în viitorul apropiat să o avem. Spun asta pentru că sunt medici foarte buni, sunt profesionişti extraordinari. Şi o spun cu încredere: aceşti oameni ar face faţă în orice spital public sau privat din România”. (Oncopedia.ro)

2018-05-23T09:30:01+00:00