Ingrediente

Timp de preparare: 5 minute

Dificultate: redusă

Preparatul de bază

  • 2 linguri de iaurt simplu
  • 80g (1/3 cană) maioneză “de casă”, cea din comerţ “conţine ce conţine”, dar numai sănătoasă nu este
  • 2 linguriţe de suc de lămâie, proaspăt stors
  • Sare şi piper proaspăt măcinat

Roşii şi busuioc, pentru bolul 1

  • 4 linguri pastă de tomate, de casă, dacă se pooate
  • 6 frunze de busuioc proaspăt, mărunţite
  • 2 linguriţe de zahăr nerafinat

Miere şi curry, bolul 2

  • 2 linguriţe de boia de curry
  • O lingură de miere

Usturoi şi praz, bolul 3

  • 2 linguri de praz prăjit uşor în ulei de măsline
  • 1-2 căţei de usturoi tocaţi, sau mai mulţi, după gust

 

 

Mod de preparare

Aşezaţi 3 boluri vesele pe un platou. Alegeţi felul/felurile de crudităţi sau combinaţii în funcţie de preferinţa sau pofta dvs: ciuperci (crude sau marinate), conopidă, florete de broccoli, varză de Bruxelles sau neaoşă, ridichi, ţelină, castraveţi etc. Căliţi o cantitate de praz, în funcţie de gust, în ulei de măsline până când începe să lase apă”.

(Cu excepţia castraveţilor şi ridichiilor legumele pot fi trase superficial la abur, sau pe grătar, tigaie de teflon, fără ulei!)

Cu un robot de bucătărie, combinaţi preparatul de bază cu unul din celelate ingrediente. O combinaţie, un bol.

Reţeta poate fi îmbunătăţită substanţial.