Un tip de zahar întâlnit în mod natural în merișoare și folosit în tratarea infecțiilor urinare oprește evoluția tumorilor, arată un studiu recent. O echipă de cercetători britanici au descoperit că manoza este eficientă în încetinirea creșterii tumorilor.  Aceasta putând fi folosită în viitor în tratamentul pentru cancer, conform The Indepedent.

manoza

Studiul a arătat ca apetitul mare pentru glucoză pe care îl au tumorile, care și favorizează creșterea lor, poate fi folosit în defavoarea lor prin administrarea acestui tip de zahăr, manoza, care nu poate fi procesat atât de ușor.

Testele clinice realizate pe cobaii cu tumori pancreatice, pulmonare sau ale pielii au arătat că manoza încetinește considerabil creșterea acestora, fără a avea alte efecte secundare.

Nu numai că tumorile nu s-au mai dezvoltat, dar chiar s-au redus, crescându-se speranța de viață. Simultan, cobailor li s-a administrat medicamentul numit doxorubicină.
Deocamdată doar se speră ca efectele să fie similare și în cazul oamenilor. Curând, însa, vor începe testele clinice pe oameni, când se va stabili și care este cantitatea de manoză optimă, astfel încât celulele sănătoase să nu fie afectate.

Se dorește ca prin introducerea manozei în tratament ședințele de chimioterapie să fie reduse la jumătate. (Oncopedia.ro)