Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a anunţat la Târgu Jiu, că ministerul va finanţa mai multe investiţii în achiziţia de echipamente şi aparatură medicală pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), printre care şi pentru un computer tomograf, precum şi extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe. Ministrul a punctat că tomograful va intra în dotarea UPU astfel încât pacienţii care se prezintă în urgenţă să nu mai fie transportaţi cu ambulanţa pentru investigaţii.

“S-a semnat contractul de finanţare pentru extinderea şi modernizarea UPU. Tot acolo Ministerul Sănătăţii va finanţa achiziţia unui computer tomograf (…) La SJU pe lângă acest computer tomograf vor mai fi dotări în aparatură medicală, respectiv trusă de laparoscopie, ecografe performante, paturi în Terapie Intensivă, monitoare, aparate de ventilaţie, aparate de anestezie, mese de operaţie”, a spus Sorina Pintea.

Ministrul a adăugat că se vor finanţa investiţii şi în alte spitale din judeţul Gorj, în funcţie de solicitările “realiste” ale respectivelor unităţi. Sorina Pintea a precizat că ministerul va achiziţiona şi aparate de radiologie digitală pentru spitalele din ţară, iar achiziţia va fi făcută prin licitaţie naţională.

“La nivelul ţării acolo unde vom avea un necesar mare, aparatele de radiologie digitală sunt cerute aproape în toate spitalele, vom face licitaţie naţională. Pentru că eu am cerut şi estimările. Un aparat digital în Vâlcea este estimat la un milion de lei, în alt judeţ la 1.800.000 lei, aceleaşi caracteristici. Da, avem bani, dar nu avem voie să risipim. (…) Guvernul vrea să investească în sănătate, dar vrem ca aceşti bani să ajungă la pacienţi şi vreau să vă spun că atunci când vorbim despre pacienţi nu avem culoare politică. Eu fac politica pacientului”, a clamat Pintea. (Oncopedia.ro)