Cel mai mare spital oncologic privat din Ardeal

  • Are capacitatea de a asigura tratamente din această gamă pentru 60 de pacienți pe zi

Medisprof Cancer Center din Cluj-Napoca este cel mai mare spital privat oncologic din Transilvania. La Medisprof pacienții din zona de Vest, și nu numai, sunt tratați într-un nou centru de diagnostic și tratament, la cele mai înalte standarde din România.

Activitatea medicală în noul spital a început în primele zile ale lui 2018, iar pacienții tratați aici au acces la cele mai noi și moderne tratamente din sfera oncologică, anunță conducerea unități medicale. Noul centru medical va funcționa în contract cu CNAS, iar pacienții asigurați vor putea beneficia gratuit de aceste tratamente, cheltuielile fiind decontate din Fondul Asigurărilor de Sănătate.

Spitalul se află pe Bulevardul Muncii, la ieșirea în direcția Est din Cluj. “Am ales această locație pentru accesibilitatea ei cu mașina, transportul în comun, dar și pentru intimitatea pe care o oferă. Terenul ales permite dezvoltarea continuă a facilităților și serviciilor la cea mai înaltă calitate. A precizat dr. Adrian Udrea, director medical si co-fondator Medisprof Cancer Center.

Seviciile Medisprof

Medisprof Cancer Center va oferi servicii de chimioterapie în regim de spitalizare de zi, radioterapie cu aparatură şi tehnici contemporane, imagistică – spitalul fiind dotat cu computer tomograf, mamograf şi ecograf, analize de laborator, consiliere genetică, servicii de psihologie şi nutriţie personalizate. De asemenea, pacienţii vor beneficia de serviciu de gardă telefonic, cu personal medical în afara orarului de lucru.

Are capacitatea de a asigura tratamente din această gamă pentru 60 de pacienți pe zi, scopul principal pe care și-l propun specialiștii fiind oferirea unui diagnostic şi a unui tratament personalizat pacienţilor, printr-o colaborare multidisciplinară între oncologul medical, radioterapeut, chirurg, radiolog, psiholog, nutriţionist, asistenţi medicali şi farmacişti cu specializare în oncologie.

Școală de radioterapie

“Singurul lucru pe care nu putem încă să-l începem este radioterapia, pentru că așteptăm de ceva vreme aprobările necesare de la Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare”, a spus dr. Carolina Udrea, director general și co-fondator Medisprof Cancer Center.

Pe lânga aprobările necesare pentru radioterapie din partea Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare, Medisprof Cancer Center are nevoie de personal specializat în acest domeniu.

În radioterapie sunt foarte importanți fizicienii, iar în România nu prea sunt astfel de specialiști pentru că nu există nici o școală. Am recrutat fizicieni, medici și tehnicieni dornici să învețe, iar cursurile lor au fost plătite prin sponsorizari. E greu. Mai întâi trebuie să-i găsești, apoi să îi motivezi să învețe ceva ce nu au învățat la facultate deloc sau foarte puțin. Am organizat în ianuarie-februarie cursuri de oncologie pentru asistenții medicali, lucru care nu se cere în România, dar în Occident este foarte important”, a adaugat dr. Adrian Udrea.

“O clinică unicat”

Pentru deschiderea spitalului a fost necesară o investiție de peste 13 milioane de euro, iar lucrările de construcție și dotare s-au derulat pe perioada a 18 luni.

Din suma totală investită, 7,5 milioane de euro au proventi dintr-o finanțare agregată acordată de UniCredit, al cărei șef al Diviziei de Retail prezent la inaugurarea oficială, Septimiu Postelnicu, a declarant: „Avem un total de 7,5 milioane de euro investiţie în acest proiect – linii de investiţii, capital de lucru, leasing şi fonduri europene – acestea sunt cele patru componente. La început, proiectul nu părea foarte uşor de structurat pentru că este un proiect amplu. În zona medicală, acesta este unul dintre cele mai complexe proiecte şi datorită tipologiei echipamentelor, pentru că avem de-a face cu tehnologie de ultimă oră, iar cu dotările de anul viitor, acest tip de clinică va fi unicat în România”. (Oncopedia.ro)

DISTRIBUIE INFORMATIA

DISTRIBUIE INFORMATIA

AFLA MAI MULTE IN CATEGORIA ACTUALITATI

AFLA MAI MULTE IN CATEGORIA ACTUALITATI

CITESTE
CITESTE

Call-center și transport gratuit pentru bolnavii de cancer

6 mai 2020|Actualitati, Recomandat|

Program de mobilitate pentru pacientii cu cancer si afectiuni cronice. Roche Romania, Alianta Pacientilor Cronici din Romania si Uber, pun la dispozitie vouchere gratuite pentru transportul de la spital si inapoi catre domiciliu.

INTRA IN PORTALUL ONCOPEDIA.RO

Inregistreaza-te in Oncopedia si primeste informatii!

JOIN THE COMMUNITY

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut
iaculis nibh eget felis blandit maximus.

    SOCIAL MEDIA

    0 0 votes
    Article Rating
    2020-03-18T13:14:26+03:00
    Subscribe
    Notify of
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Go to Top