Tehnologie Medicala Clasa A – Acibadem

Acibadem

 

A doua opinie medicală: când este bine să o solicitați

Deseori, sănătatea și chiar viața depind de o decizie medicală. În cele mai multe cazuri, pacientul și medicul fac echipă bună, iar afecțiunile își găsesc rapid rezolvare, în timp scurt, fără multe complicații. Însă există și cazuri medicale complicate, care impun o evaluare minuțioasă, de către specialiști cu experiență. Asta pentru că organismul uman este un mecanism complex, iar fiecare individ poate răspunde într-un mod particular la medicamente, intervenții chirurgicale sau manevre non-invazive. De aceea, în multe situații se recomandă o a doua opinie medicală, pentru ca echipa formată din medic și pacient să poată lua cea mai bună decizie care să ducă la vindecare și redobândirea sănătății.

În primul rând, a doua opinie medicală se impune atunci când pacienții nu primesc un diagnostic clar. Există multe simptome comune multor boli, care pot deruta medicii. De exemplu, balonarea poate fi trecătoare, dar poate indica și o suferință a colonului. Așa cum o durere difuză de stomac poate fi semnul unei afecțiuni gastrice frecvente, dar poate anunța o tumoră malignă.

O altă situație pentru care pacienții ar trebui să solicite o a doua opinie este și prezența mai multor afecțiuni în același timp. Acestea sunt cazuri mai complicate, iar tratamentul trebuie ghidat în așa fel încât să rezolve toate problemele de sănătate.

Pacienții solicită a doua opinie și atunci când medicii le spun că trebuie să treacă prin intervenții chirurgicale complicate. Decizia unui operații drastice trebuie luată doar în clipa în care suntem siguri de necesitatea ei și de beneficiile pe care le poate aduce. În situația în care, într-adevăr, mai multe voci medicale indică varianta chirurgicală, cea mai bună variantă de tratament rămâne aceea într-un centru cu competențe sporite pentru că șansele de reușită a intervențiilor cresc dacă sunt făcute de specialiști cu experiență în domeniul respectiv.

 

O boală mai rară, un tratament despre care nu există date medicale suficiente sau unul care presupune multe efecte adverse pot aduce pacienții la o evaluare suplimentară. De asemenea, specialiștii recomandă un consult suplimentar în cazul în care terapia recomandată anterior nu își face efectul.

Specialiștii centrelor Acibadem văd deseori pacienți care le cer o a doua opinie, iar atuurile lor sunt experiența, dar și tehnologia de ultimă oră care îi ajută să pună un diagnostic de mare acuratețe acolo unde există dubii. Bolile cardiovasculare, cancerele, afecțiunile neurologice, dar și cele metabolice impun frecvent o a doua opinie medicală.

Un sfat important al medicilor către pacienții care cer o a doua opinie este ca aceștia să fie pregătiți să relateze istoricul medical și să nu omită niciun tratament și nicio investigație pe care le-au făcut anterior. Orice întrebare din partea pacienților este binevenită pentru că deciziile cele mai bune se iau dacă pacienții au toate informațiile despre terapii, investigații moderne și cei mai buni experți în fiecare domeniu medical.

Echipa Acibadem vă poate ajuta cu obținerea altei opinii la distanță, fără a fi necesară deplasarea în Turcia, iar pentru acest lucru este necesară transmiterea dosarului medical complet, către reprezentanțele noastre locale din România: în București, Constanța și Cluj. De asemenea, lunar echipele medicale din Turcia viziteaza România pentru a discuta față în față cu pacienții și a analiza dosarele.

Pentru a solicita o a doua opinie din partea specialiștilor Acibadem, vă rugăm să ne contactați la: Reprezentanța Acibadem România, 021 313 99 39, info.ro@acibadem.com.tr

http://acibadem.com.ro/

Facebook: Spitalele Acibadem (Acibadem Hospitals Group România).

2017-03-07T16:08:46+00:00