Relațiile intime în timpul tratamentului anti-cancer

////Relațiile intime în timpul tratamentului anti-cancer

Relațiile intime în timpul tratamentului anti-cancer

Problemele de respirație îmi afectează viața sexuală.

Ca și în cazul celorlalte activități, este posibil ca problemele de respirație să îți afecteze și viața sexuală. Asta ar putea duce la frustrare și la o relație tensionată între tine și partenerul sau partenera ta, într-un moment în care ar trebui să fiți apropiați.

Comunicarea este cea mai importantă în acest caz. Fă-ți timp să discuți cu partenerul sau partenera ta despre ceea ce simți și încercați să găsiți metode care să vă ajute să depășiți aceste probleme. Încearcă să vezi ce poziții sexuale sunt mai confortabile pentru tine. Dacă ai un inhalator, folosește-l înainte de contactul sexual; s-ar putea să îți ușureze respirația.

S-ar putea să te ajute să discuți cu cineva care nu îți este foarte apropiat și care să știe cum să îți răspundă la întrebări, cum ar fi medicul de familie, medicul oncolog sau un alt specialist.

Este foarte posibil ca stima de sine să aibă mult de suferit din cauza tratamentului anti-cancer. Tu și partenerul tău s-ar putea să aveți întrebări și îngrijorări cu privire la activitatea sexuală. Iată câteva dintre cele mai des întâlnite probleme, precum și recomandări despre cum le puteți rezolva:

  • Plănuiți timp pentru activități intime atunci când te simți odihnit;
  • Experimentează și alte activități intime care necesită mai puțin efort fizic decât contactul sexual în sine, cum ar fi mângâierile, îmbrățișările, masajul sau stimularea manuală;
  • Experimentează poziții mai puțin solicitante;
  • Partenerul care nu se află sub tratament ar trebui să depună mai mult efort fizic.

Uneori trebuie luate o serie de măsuri de precauție atunci când aveți contact sexual în timp ce vă aflați sunt tratament anti-cancer:

Evită contactul sexual și stimularea orală atunci când ai un nivel scăzut de globule roșii pentru că riscul de infecții este mai mare. Discută despre asta cu medicul tău.

Folosește metode de contracepție, pentru a evita o sarcină, întrucât riscul de defecte congenitale este foarte mare în timpul tratamentului anti-cancer.

Unele tratamente pot duce la infertilitate. Discută cu medicul tău dacă dorești să ai copii pe viitor.

Nu uita: Comunicarea cu partenerul tău poate să rezolve probleme intime în timpul tratamentului anti-cancer.

2017-01-17T16:35:12+00:00