Campanii

/Campanii
Campanii 2017-09-25T13:12:15+00:00

Afla despre cancerul colorectal

Load More Posts

Afla despre cancerul de col uterin

  • Alimentele procesate, factor major risc

Alimentele procesate, factor major risc
Cancerul din supermarket

8 martie 2018|0 Comments

Este unanim recunoscut de lumea medicală că alimentația nesănătoasă este un factor major de risc în apariția și dezvoltarea ultrioară a mai tuturor tipurilor de cancer. Modul de viață al oamenilor s-a schimbat dramatic în

  • simptomele cancerului tiroidian

Ce "ajută" cancerul tiroidian
Sexul, vârsta, radiațiile și genele, factori de risc majori

6 martie 2018|0 Comments

Sexul, vârsta, radiațiile și genele sunt factorii de risc majori de îmbolnăvire de cancer tiroidian. În acest text vom explica succint ce anume mărește riscul de a face cancer tiroidian.

  • simptomele cancerului tiroidian

Un cancer discret
Simptomele și semnele cancerului de tiroidă

6 martie 2018|0 Comments

Bolnavii de cancer de tiroida prezintă foarte puține simptome, sau chiar deloc. Cancerul tiroidian este adesea diagnosticat în timpul unor examene de rutină

Luna martie luna preventiei pentru femei in Centrul Medical Panduri

28 februarie 2018|0 Comments

  Dragi pacienti, diagnosticul precoce al cancerului este vital pentru supravietuirea pe termen mediu si lung. Va suntem alaturi si va sprijinim in aceasta lupta oferindu-va reducere 20% in luna martie 2018  la  oricare dintre

  • colesterol

Dieta și cancerul
Colesterolul hrănește cancerul de colon

16 februarie 2018|0 Comments

Colesterolul hrănește cancerul de colon. Colesterolul hrănește cancerul de colon, este ultima concluzie a oncologilor americani.

  • Rituxan

Studiu clinic în faza a doua
Un nou tratament pentru limfom

16 februarie 2018|0 Comments

Un noul studiu clinic, care vizează un nou tratament agresiv pentru pacienții cu limfom folicular avansat, a intrat în faza a doua de testare.

Campanie Impotriva Cancerului Pulmonar – 2016

NOIEMBRIE – LUPTĂ ÎMPOTRIVA CANCERULUI PULMONAR – RESPIRĂ SĂNĂTATE

cancer pulmonar

Cancerul pulmonar este una din cele mai perfide forme ale acestei boli, deoarece nu se cunosc exact cauzele care îl declanșează. În principiu, cancerul pulmonar este asociat cu factorii de mediu, poluarea de exemplu, cu activitatea în mediu toxic, cu fumatul sau cu moștenirea genetică. De asemenea, cancerul pulmonar este provocat adeseori de un alt tip de cancer care a fost tratat anterior.

În România, această formă de cancer provoacă cele mai multe decese. Majoritatea imbolnavirilor pot fi prevenite, însă, printr-un mod de viață cât mai sănătos, prin alimentație sau sport, și prin teste regulate. Oncopedia.ro va dedica întreaga lună noiembrie cancerului pulmonar. Vom publica texte referitoare la prevenție, diagnostic, ultimele studii de specialitate, nutriție, sport sau sfaturi ale specialiștilor privind anagementul emoțiilor. Dar, materialele se specialitate publicate de noi nu pot substitui vizita la medic.

Nutritie

Sport

Psihologie

2016, OCTOMBRIE – LUPTĂ ÎMPOTRIVA CANCERULUI LA SÂN! 

FII LA CURENT CU REȚETA TA DE SĂNĂTATE!

cancer pulmonar

Cancerul de sân, victimă sigură în lupta cu femeile

Cancerul de sân este una din formele cele mai răspândite ale acestei teribile maladii în rândul femeilor, dar nu numai. Din fericire, cancerul de sân poate fi prevenit prin controale de rutină și vindecat în proporție de peste 90% în cazurile în care este depistat în fază precoce. Chiar și în cazurile cele mai grave, cancerul de sân poate fi învins. Oncopedia va dedica cu prioritate, din punct de vedere editorial,  întreaga lună octombrie luptei împotriva cancerului de sân, fără să facă nicidecum rabat de la întreaga problematică a bolii. Femeile sunt mult mai puternice în lupta cu boala, oricare ar fi ea. Optimismul și pragmatismul lor le pot face invulnerabile chiar și în fața acestei provocări morbide. Oncopedia va încerca să le dea o mână de ajutor prin articole referitoare “chestiuni”  practice privind nutriția, controlul emoțiilor, managementul relațiilor cu familia sau partenerul, despre cum să treacă peste “imfirmitățile” temporare, cum ar fi căderea părului, sau cele definitive, cum ar fi extirparea nui sân. Subliniem, Oncopedia publică doar studii și opinii acceptate academic, fiind singura publicație avizată de medicii oncologi din România. Concluzia unanimă a specialiștilor, oncologi, psihologi, sociologi, susținută de statistici, este aceea că o femeie informată, susținută de familie și prieteni, care luptă atât pentru ea, cât și pentru ce are mai drag este invincibilă.

Nutritie

Vinul roşu, pentru o viaţă mai bună

Vinul roşu este o băutură foarte complexă ce conţine mii de compuşi fitochimici diferiţi. Una din aceste molecule, resveratrolul, se găseşte în cantităţi apreciabile doar în vinul roşu şi pare să aibă multiple efecte pozitive

Ceaiul verde secătuieşte cancerul

-eficient mai ales împotirva cancerelor de vezică şi prostată- Ceaiul verde este indispensabil oricărui regim alimentar care îşi propune să prevină cancerul. Dintre toate alimentele, el conţine printre cele mai mari proporţii de molecule anticacerigene.

Vezi toate articolele din categoria NUTRITIE

Sport

Psihologie

Citeste toate articolele din categoria PSIHOLOGIE